Brownie czekoladowe z malinami

Składniki

  • 4 jajka
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • szklanka drobnego cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • ekstrakt z wanilii
  • 150 g malin mrożonych

Przygotowanie

łatwy
30 min
8
porcji
  1. W małym rondelku roztapiamy masło i dorzucamy kawałki połamanej czekolady. Mieszamy do rozpuszczenia.
  2. Jajka z cukrem ubijamy mikserem przez ok. 5 minut.
  3. Dodajemy wystudzoną czekoladę z masłem i mieszamy do połączenia się składników.
  4. Dosypujemy mąkę ziemniaczaną i dodajemy ekstrakt z wanilii.
  5. Do formy wyłożonej papierem, wylewamy ciasto i wciskamy w nie maliny.
  6. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez ok. 24 minuty. Sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone ..... Smacznego!