Grillowany camembert z sosem musztardowo-jogurtowym

Składniki

  • 1 ser camembert
  • olej czosnkowy lub oliwa
  • 150g jogurtu naturalnego
  • 50g jogurtu greckiego
  • 3 łyżki musztardy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 ząbek czosnku
  • gruboziarnista sól
  • świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

łatwy
35 min
2
porcje
  1. Camembert natrzyj ze wszystkich stron olejem czosnkowym lub oliwą. Posyp solą i pieprzem.
  2. Rozgrzej grill lub grillową patelnię. Połóż camembert i grilluj aż ser zarumieni się z każdej strony.
  3. Obracając uważaj, aby nie przerwać skórki sera!
  4. W misce wymieszaj jogurt, musztardę, miód, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek aż składniki połączą się i sos będzie jednolity.
  5. Dopraw solą oraz pieprzem.
  6. Camembert przełóż na talerz, podawaj z sosem, ulubionymi ziołami i grillowanym pieczywem.