Kurczak w sosie jogurtowym po indyjsku

Składniki

  • Ryż 200 g
  • Pierś z kurczaka 4 szt.
  • Fix Chiński Knorr 1 opak.
  • Jogurt naturalny 2 szklanki
  • Cebula 1 szt.
  • Woda 200 ml
  • Ząbek czosnku 1 szt.
  • Koncentrat pomidorowy 1 łyżka
  • Chili z Indii Knorr 0,5 łyżek
  • Pieprz 1 szczypta
  • Kurkuma z Indii Knorr 1 łyżeczka
  • Oliwa 4 łyżki

Przygotowanie

łatwy
30 min
4
porcje
  1. Piersi oczyść, opłucz i pokrój w grubą kostkę, Obsmaż na złoty kolor na rozgrzanej oliwie. W międzyczasie nastaw do gotowania ryż.
  2. Cebulę oraz czosnek posiekaj, a następnie przesmaż na patelni. Dodaj przyprawy oraz koncentrat pomidorowy. Smaż chwilę,
  3. Fix wymieszaj z 200 ml wody i wlej na patelnię z przyprawami,
  4. Do gotującego się sosu włóż mięso, wymieszaj, a na koniec dodaj jogurt. Dopraw do smaku.
  5. Ryż podgrzej, nałóż do miseczek, a na jego wierzch wyłóż kurczaka.
Smacznego!