Makaron z tuńczykiem

Składniki

  • 200 g makaronu pióra
  • 100 g tuńczyka z puszki
  • 4 łyżki kukurydzy
  • 4 łyżki czerwonej fasoli
  • 1/2 cebuli
  • 2 łyżeczki natki zielonej pietruszki
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

łatwy
20 min
4
porcje
  1. Makaron ugotować i odcedzić, nie hartować, odstawić na moment.
  2. Na rozgrzanym oleju podsmażyć cebulę do złocistego koloru. Dodać odsączonego tuńczyka, kukurydzę, fasolę i dalej smażyć przez około 2 minuty.
  3. Dodać makaron, pokrojoną pietruszkę, przyprawić solą. Wymieszać i dusić na ogniu przez kolejne 2 minuty.
  4. Całość przed podaniem doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Dodatkowo danie możemy posypać startym serem.
  5. Smacznego!