Pudding ryżowy z suszonymi morelami

Składniki

  • 100g białego ryżu
  • 1,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki mleka
  • cukier waniliowy
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki miodu
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • suszone morele

Przygotowanie

łatwy
30 min
4
porcje
  1. Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Powinien wchłonąć większość wody z gotowania.
  2. Do ugotowanego ryżu dodaj mleko i cukier waniliowy. Ponownie doprowadź do wrzenia, przykryj i gotuj na małym ogniu około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
  3. W międzyczasie wymieszaj jogurt z miodem i mąką kukurydzianą. Dodaj mieszankę do zgęstniałego ryżu.
  4. Zdejmij garnek z ognia i dodaj pokrojone w kostkę suszone morele. Dokładnie wymieszaj pudding. Podawaj na ciepło.