Sałatka z kalafiorem

Składniki

  • kalafior świeży - 1/4 szt.
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Knorr - 1 opak.
  • łosoś wędzony w kawałku - 100 g
  • jajka - 4 szt.
  • ogórek konserwowy - 2 szt.
  • szczypiorek - 1 pęczek
  • koperek - 1 pęczek
  • majonez - 1 łyżka
  • jogurt naturalny - 2 łyżki
  • pieprz czarny, świeżo mielony - 1 szczypta

Przygotowanie

łatwy
25 min
2
porcje
  1. Kalafiora podziel na małe różyczki, łososia oraz ogórki pokrój w drobną kostkę, Jajka ugotuj na twardo, wystudź i obierz, a następnie również pokrój w takiej samej wielkości kostkę.
  2. Sos sałatkowy połącz z jogurtem i majonezem, dodaj posiekany koperek i wymieszaj.
  3. W dużej misce połącz wszystkie składniki: kalafiora, łososia, ogórki, jajka oraz przygotowany sos sałatkowy, Dopraw do smaku pieprzem.
  4. Sałatkę wymieszaj i przełóż do salaterki, Wierzch posyp grubo pokrojonym szczypiorem i podawaj.